Johan Cruijff Arena start mbo-opleiding

Het ROC van Amsterdam heeft een nieuwe onderwijslocatie: de Johan Cruijff Arena. Sinds dit schooljaar worden hier mbo-studenten opgeleid op het gebied van facility management.

De nieuwe leeromgeving maakt onderdeel uit van het ‘House of Hospitality’-concept van het ROC van Amsterdam. Binnen dit concept werken school en bedrijf nauw samen aan het creëren van een optimale leeromgeving. De opleiding vindt voor een groot deel plaats binnen het bedrijf. In dit geval gaat het om de Johan Cruijff Arena. Veertien (!) studenten zijn hier onlangs gestart met hun opleiding Facilitair Management.

BOL/BBL
De studenten zijn drie dagen per week in de voetbaltempel. Eén dag zijn ze op school, om de algemene vakken (Engels, Nederlands, Rekenen) te leren. De laatste schooldag is voor speciale projecten. Op deze manier is de opleiding een kruising tussen de voldtijdse BOL-opleiding en de BBL-opleidingen.

Hybride
Het House of Hospitality heeft nu in totaal negen van dit soort hybride leeromgevingen. Naast de Arena, gaat het onder andere om Hotel Casa, hotel Okura en NH-hotel Amsterdam Zuid. De opleidingen worden uitgevoerd door de ROC’s van Amsterdam en Flevoland. Studenten kunnen het hele jaar door starten.

Geplaatst op 11 september 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Terugblik Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering