Jordy van Tongeren Uitblinker 2015

Jordy van Tongeren, student welzijn van ROC Tilburg, is uitverkozen tot landelijk Uitblinker. Bij het uitblinkersgala in Nijkerk reikte minister Bussemaker Jordy de prijs uit.

Op de finaledag bepaalde de vakjury eerst een top drie: naast Jordy waren daarin vertegenwoordigd Nick de Roo van ROC A12 en Diana Waasdorp van SVO vakopleiding food. De Uitblinker van vorig jaar, Cassandra Winkels, voegde daar nog een vierde kandidaat aan toe: Rachelle Manuputty van ROC Mondriaan. De vier studenten presenteerden zich tijdens een gala aan een vakjury, bestaande uit Japke van Groningen van De Vries Makkum (leerbedrijf 2015), Fatima Razzak van het JOB en Jan van Zijl, voorzitter MBO Raad. Vol overtuiging gaven zij de titel van Landelijk Uitblinker mbo 2015 aan Jordy.

Drive
Jordy kreeg de prijs uitgereikt uit handen van minister Jet Bussemaker van Onderwijs. De jury omschrijft Jordy als ‘ondernemend, zelfstandig en betrokken’. ‘Hij brengt mensen samen en heeft een prachtige drive: hij zet zich in voor anderen en weet zo het verschil te maken.’ Tijdens zijn studie sociaal-maatschappelijk dienstverlener aan het ROC Tilburg heeft Jordy Small Effort opgericht, een stichting waarmee hij geld inzamelt en wensen uitvoert van mensen die ernstig ziek zijn.