Kampioenschappen straatmaker te zien op RTL 7

Komende zondag zendt het TV-programma ‘Ondernemen Doen We Zo’ beelden uit van het Nederlands Kampioenschap Straatmaker, onlangs gehouden op het ROC Ter AA in Mierlo. De opnames onderstrepen het belang van vakmanschap in een branche die ‘booming’ is.

Het programma Ondernemen Doen We Zo On Tour is een televisieprogramma voor de zakelijke markt. Elke editie wordt opgenomen op een specifieke locatie. Doorgaans is dat een bedrijf dat in het programma een gezicht krijgt aan de hand van een ondernemer die vertelt over zijn werk. Komende zondag is de insteek anders: het programma komt langs bij ROC Ter AA in Mierlo. Daar werd onlangs het Nederlands Kampioenschap straatmaker gehouden. Tijdens de impressie van de wedstrijden in Mierlo zien we timmermannen, metselaars, tegelzetters en schilders aan het werk.

Vakmensen
Het is niet voor niets dat het programma inzoomt op het Kampioenschap straatmaker en de opleidingen Bouw- Infra- en Schilder. ‘De bouw is weer booming’, meldt WorldSkills Netherlands op haar website. ‘Na enkele magere jaren zit de bouw in de lift en is er een grote vraag naar goed opgeleide vakmensen.’ De deelnemers aan de landelijke vakwedstrijden blinken uit in hun vakgebied en zijn bij uitstek ambassadeurs voor het mbo. Zij benadrukken het belang van beroepsonderwijs en vakmanschap. De uitzending is op zondag 7 mei om 12.00 uur op RTL 7.