Kandidaten beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018 zijn bekend

Het was weer niet gemakkelijk, maar de kogel is door de kerk. Uit bijna duizend voordrachten voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018 zijn recentelijk per provincie de winnaars gekozen. Daarmee zijn ze allen kandidaat voor de twee nationale titels. In november volgt de ontknoping.

Op weg naar vakmanschap zijn leerbedrijven en praktijkopleiders voor de bijna half miljoen mbo-studenten onmisbaar. Het ministerie van OCW en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zijn zich daar terdege bewust van. Als blijk van waardering voor de 230.000 erkende leerbedrijven organiseren zij daarom al sinds 1996 de jaarlijkse verkiezing voor beste leerbedrijf van Nederland. De strijd voor beste praktijkopleider van Nederland (daarvan zijn er zelfs 300.000) viert dit jaar zijn tienjarig jubileum.

Voordrachten
Tot de deadline op 30 april werden bijna duizend voordrachten ingediend, die vervolgens door de jury, bestaande uit mensen uit zowel het onderwijs als het bedrijfsleven, werden beoordeeld. Per provincie waren maximaal twee winnaars (een leerbedrijf en een praktijkopleider) aan te wijzen in elk van de acht sectoren/bedrijfstakgroepen. In de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland leidde dat tot het maximum van zestien winnaars. In totaal heeft de jury 78 leerbedrijven en 75 praktijkopleiders tot winnaar uitgeroepen. In 2017 ging Noord-Holland er met de twee landelijke titels vandoor, met Joany Rigters (gemeente Amsterdam) als beste praktijkopleider en Alfen BV uit Almere als beste leerbedrijf.

Innovatie
De uitverkiezing is een kroon op het werk, maar het is tevens een mogelijkheid voor zowel leerbedrijf als praktijkopleider om hun vakmanschap en hun visie op opleiden in het praktijkonderwijs te delen. Zo gaf het Aflen BV de gelegenheid om haar eigen ambitieuze bedrijfsschool – waar innovatie hoog in het vaandel staat – verder uit te dragen. Studenten gaan er elke drie maanden naar een andere afdeling, om zo te ontdekken waar ze goed in zijn. Joany Rigters maakte met haar collega’s van de afdeling Inkomensvoorziening het ‘Talententeam’ tot een succes: een omgeving waar iedereen gelijkwaardig is, leren van elkaar centraal staat en fouten maken mag.

Een overzicht van alle provinciale winnaars 2018 is hier te vinden

De beste praktijkopleider en het beste leerbedrijf van 2018 worden op 19 november bekendgemaakt, zoals altijd tijdens de Dag van het mbo in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Geplaatst op 31 juli 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Terugblik Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering