Kandidaten verkiezing leerbedrijf en praktijkopleider bekend

De provinciale winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019 zijn bekend. De landelijke titels worden op 18 november, tijdens de Dag van het mbo, uitgereikt.

Dit voorjaar konden leerbedrijven en praktijkopleiders worden voorgedragen voor de jaarlijkse prijzen. Per provincie en per sector zijn alle kandidaten geselecteerd. Uit een recordaantal van 1.600 voordrachten heeft de jury kandidaten voor de prijzen voorgedragen.

Finalisten

De acht sectorkamers van SBB jureren de komende tijd de provinciale winnaars. Zij komen zo tot een selectie van acht allerbeste leerbedrijven en praktijkopleiders. Deze zestien finalisten strijden om de titel beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019 van Nederland.

Zorggroep Almere

In de provincie Flevoland viel Zorggroep Almere dubbel in de prijzen. Doktersassistent Aga van Sunder is de beste praktijkopleider 2019 van Flevoland (sector Zorg Welzijn Sport). En het leerteam wijkverpleging Almere Haven en Stad Midden wint de verkiezing van het beste leerbedrijf 2019 van Flevoland (zie foto).

Dag van het mbo

Maandag 18 november organiseren SBB en de MBO Raad de Dag van het mbo. Hier worden de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Ook kiest een jury dan de nieuwe mbo-ambassadeur van Nederland.

Lees hier het overzicht van alle provinciale winnaars

Lees ook: Desiree Hernandez mbo-ambassadeur 2018