Kennisfabriek onderzoekt keuze bol/bbl

Waarom kiezen jongeren voor een bol- of bbl-opleiding? Om op die vraag een antwoord te vinden organiseert FNV Jong op vrijdag 20 november een Mbo Kennisfabriek.

Jongeren kiezen steeds vaker voor een bol-opleiding in plaats van een bbl-opleiding. FNV Jong is benieuwd of dit een bewuste keuze is van jongeren. Tijdens een Mbo-kennisfabriek gaat de organisatie hierover in gesprek met jongeren.

Gecombineerde leerweg
Tegelijkertijd maakt minister Bussemaker van Onderwijs mogelijk met een gecombineerde leerweg bol/bbl. Deze nieuwe leerroute moet beter aansluiten op het werk dat de afgestudeerde studenten gaan doen. Mbo-scholen krijgen van de bewindsvrouw de ruimte om studenten gecombineerde leerroutes aan te bieden, die hen gerichter kennis en vaardigheden aanleren en hen beter voorbereiden op hun werkplek van morgen. Bussemaker wil hiermee hun kansen op een baan vergroten.

Ervaringen studenten
FNV Jong wil weten hoe studenten denken over de nieuwe leerroute en waarom de studenten voor een bol- of juist een bbl-opleiding kiezen. Verder is de organisatie ook benieuwd naar de ervaringen van jongeren met stages en leerwerkplekken.

Studenten zijn vrijdag 20 november van harte welkom op de Mbo Kennisfabriek. De bijeenkomst is van 18.00 tot 20.30 uur. Plaats van handeling is CS2, tegenover Amsterdam Centraal Station. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Studenten kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@fnvjong.nl met daarin hun naam, leeftijd en opleiding. Laat hen ook aangeven of zij BOL of BBL doen of hebben gedaan.