Kerstboom IJsselstein brandt dankzij mbo-studenten

Dankzij techniekstudenten van het MBO College Hilversum brandt ook dit jaar de allergrootste kerstboom van Europa in IJsselstein. Nu zelfs met milieuvriendelijke LED-verlichting.

Wie wel eens op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht rijdt, kent ‘m: de grootste kerstboom van Nederland. Jaarlijks wordt de Gerbrandytoren – vernoemd naar oud-premier P.S. Gerbrandy die jarenlang voorzitter was van de Radioraad – omgetoverd tot kerstboom. Dit jaar heeft de ruim 370 meter hoge zendmast voor het eerst volledige LED-verlichting. In eerste instantie gaf deze nieuw ontwikkelde verlichting echter te weinig licht.

Perspex
Studenten van het MBO College Hilversum moesten er aan de pas komen om het probleem op te lossen. Om de lichtopbrengst te vergroten maakten zij 130 speciale perspexhouders. Voor de studenten was het een leuke, maar ook bewerkelijke klus. ‘De afdeling Metaal van het MBO College Hilversum was de afgelopen weken even een perspexafdeling’, vertelt opleidingsmanager Rob Aartsen. ‘Studenten hebben in de avonduurtjes hard doorgewerkt om de grootste kerstboom van Europa weer te kunnen laten branden.’ De kerstboom is nog tot woensdag 6 januari te bewonderen.