Kirsten Cuppen genomineerd voor ‘Global Teacher Prize’

Kirsten Cuppen, docent Nederlands aan het ROC Tilburg, is één van de vijftig genomineerden voor een internationale docentenprijs. De hoofdprijs bedraagt maar liefst één miljoen dollar.

Kirsten werd als een van de vijftig kandidaten voor de Global Teacher Prize 2021 geselecteerd uit meer dan 8.000 voordrachten uit de hele wereld. De winnaars van de prijs worden bekendgemaakt tijdens een ceremonie die in november plaatsvindt in Parijs. De Global Teacher Prize is in het leven geroepen om leraren te erkennen die een buitengewone bijdrage aan het beroep leveren. De prijs wil de aandacht vestigen op de belangrijke rol die leraren in de samenleving spelen. Door aandacht te besteden aan bijzondere verhalen van docenten, hoopt de organisatie het werk van miljoenen docenten wereldwijd tot leven te brengen.

Talentenpaspoort

Naast docent Nederlands is Kirsten Cuppen ook loopbaanbegeleider aan het ROC Tilburg. In die rol is zij een groot voorstander van het zogenaamde ‘Talentenpaspoort’. In dit digitale document kunnen studenten naast cijfers en diploma’s ook laten zien over welke overige talenten zij beschikken. Kirsten: ‘Het talentenpaspoort zegt zoveel meer over een persoon, dan een cijferlijst. Met dit groeidocument waar studenten zelf eigenaar van zijn , kan iemand dus laten zien wie hij of zij écht is.’ Als ze de Global Teacher Prize wint, kan Kirsten het Talentenpaspoort verder ontwikkelen, naar andere talen vertalen en aan andere scholen voorleggen.

Leraar van het jaar

Eerder dit jaar werd Kirsten ook al in Nederland voorgedragen als een van de drie finalisten in de verkiezing van Leraar van het Jaar. Op 4 december maakt de jury tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling bekend wie deze titel krijgt. Misschien is Kirsten Cuppen dan al de winnaar van de mondiale verkiezing…

Lees ook: Leraar van het jaar: drie genomineerden bekendgemaakt