Leraar van het Jaar: drie genomineerden bekend

De drie mbo-docenten die zijn genomineerd voor de verkiezing ‘Leraar van het Jaar 2021’ zijn bekendgemaakt. Wie wordt de opvolger van Dirk Megens?

De verkiezing van de Leraar van het Jaar gaat ditmaal tussen drie vrouwelijke mbo-docenten. Het ROC van Nijmegen maakt opnieuw kans de winnaar aan te leveren. Jori Tuinte is docent Nederlands bij het team Dienstverlening van de Nijmeegse school. Volgens de jury weet Jori studenten te inspireren en heeft ze altijd een positieve blik. De jury ziet in haar een echte mbo-ambassadeur die trots is op haar werk en haar studenten. Opmerkelijk is dat het Onderwijsteam van het jaar ook al uit Nijmegen komt.

Concurrentie

Jori Tuinte krijgt onder andere concurrentie van Kirsten Cuppen van ROC Tilburg. Kirsten geeft net als Jori Nederlands. Daarnaast geeft ze les in rekenen en is ze ook loopbaanbegeleider. Volgens leidinggevenden, collega’s, studenten en ouders doet ze dat hartstikke goed. Kirsten zelf is ook enthousiast: ‘Ik ben er keiblij mee. Woehoe!’ De derde kanshebber is Susanne Langelaan, docent ‘Leisure & Hospitality’ aan het ROC Kop van Noord-Holland. In het Noordhollands dagblad zegt ze over studenten tijdens de coronacrisis: ‘Er mag best wat meer aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en de mentale gesteldheid komen. Daar kom je eigenlijk pas achter nu ze het grootste deel van de tijd thuis zitten.’

Constantijn

De genomineerden voor de titel ‘Leraar van het Jaar’ zijn in een filmpje bekendgemaakt. Prins Constantijn en Ali B spraken lovende woorden over docenten, die in moeilijke tijden hun belangrijke werk blijven doen.

De Nationale Onderwijs Tentoonstelling vindt plaats van 30 november t/m 4 december 2021. De winnende leerkrachten worden op 4 december 2021 bekend gemaakt.