Kwaliteitsafspraken: de resultaten

Om de kwaliteit van het mbo te verbeteren heeft het ministerie van Onderwijs in 2015 met alle mbo-scholen kwaliteitsafspraken gemaakt. Iedere school formuleerde in een kwaliteitsplan ambities rond bijvoorbeeld de verbetering van de beroepspraktijkvorming, het terugdringen van schooluitval of het investeren in excellentie.

Volgens Suzanne van Kinderen van MBO in Bedrijf hebben de scholen op veel punten duidelijk voortgang geboekt. Zo is het kwaliteitsbewustzijn binnen de scholen sterk verbeterd. De slotrapportage van MBO in Bedrijf, Haven bereikt, zeilen gestreken, resultaten geboekt, bevat een uitgebreide terugblik op de kwaliteitsafspraken.

Klein venijn

Van Kinderen formuleerde op persoonlijke titel ook nog een paar punten van ‘klein venijn’. Zoals het achterblijvende gebruik van ICT in het onderwijs en de opvatting dat excellentie gelijk staat aan talentontwikkeling. Volgens Van Kinderen gaat het bij excellentie echt om een extra programma voor studenten ‘aan de bovenkant’ die meer willen en kunnen.

Geplaatst op 23 november 2019 terug naar vorige pagina

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Nieuwsbrief

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

The road to gold…