Landstede krijgt Boeing 747 voor praktijkonderwijs

De opleiding Luchtvaartdienstverlening van Landstede gaat binnenkort lesgeven in een Boeing 747. De KLM stelt een afgedankt vliegtuig beschikbaar voor praktijkonderwijs.

De oude Boeing 747-400 heeft zijn diensten bewezen en kan met pensioen. Het vliegtuig, dat onder andere wekelijks naar Delhi vloog, wordt nu in Spanje ontmanteld door de KLM en de opleiding Vliegtuigtechniek van ROC Amsterdam. Grote delen van het toestel, zoals twee keukens, businessclass stoelen, toiletten en handbagagebakken worden vervolgens getransporteerd naar Landstede. Een rompdeel van twintig meter wordt in de school geplaatst, waardoor een levensechte praktijkopleiding ontstaat.

Praktijkonderwijs
De opleiding Luchtvaartdienstverlening van Landstede ziet het aanbod als een unieke kans om het onderwijs nog praktijkgerichter te maken. Met het oude toestel kan Landstede praktijksimulaties realiseren. Het is de bedoeling een luchthavenplein in te richten bij Landstede, waar studenten rondom een echte KLM Boeing 747 een perfecte leerplek hebben.

Gwen Timmermans, student Luchtvaartdienstverlening, vloog naar Spanje om het toestel te bekijken en maakte een filmpje over haar impressies: