Lerarenregister: nog even geduld

Het wetsvoorstel voor het verplichte lerarenregister komt pas eind december. Staatssecretaris Dekker wil voldoende tijd hebben om met de beroepsgroep te overleggen.

Er wordt al lang over gepraat, het verplichte lerarenregister. Maar in februari lag er opeens een wetsvoorstel, dat voor internetconsultatie werd opengesteld. De verwachting was dat rond de zomer een definitief wetsvoorstel naar de Tweede Kamer toe zou komen.

Onderwijsraad
Enkele maanden na de internetconsultatie kwam de Onderwijsraad met een advies over het lerarenregister. In grote lijnen steunt dit advies het wetsvoorstel zoals het door staatssecretaris Sander Dekker is opgesteld. Desondanks laat het definitieve wetsvoorstel nog even op zich wachten. In een brief aan de Tweede Kamer meldt Dekker dat het wetsvoorstel naar verwachting eind 2015 openbaar wordt. In de tussentijd wil de staatssecretaris overleggen met de beroepsgroep. Hij acht het van groot belang dat leraren de uitgangspunten van het wetsvoorstel steunen. Nog even geduld dus!

Lees hier de brief van staatssecretaris Dekker.