Maakindustrie aanwezig bij Nieuwjaarsontvangst koning

Koning Willem-Alexander onderstreept op 15 januari opnieuw het belang van het mbo. De koning houdt dan, samen met Koningin Máxima, een Nieuwjaarsontvangst in Amsterdam. Op specifiek verzoek van de koning zijn hiervoor ook vertegenwoordigers van de Nederlandse maakindustrie uitgenodigd.

‘Wij hebben jullie keihard nodig.’ ‘Een keus voor het mbo is een slimme keus.’ ‘Het is essentieel dat we als samenleving het mbo omarmen.’ ‘Geloof in uzelf; uw kennis is uiterst waardevol en verdient het om goed onderhouden en uitgebreid te worden.’ Ziedaar een greep uit de uitspraken die Koning Willem-Alexander in september bij de nationale opening van het mbo-jaar richtte aan de aanwezige mbo-studenten en -professionals. Zijn aanwezigheid, maar zeker ook zijn positieve uitspraken, hebben het imago van het mbo veel goed gedaan.

Werkbezoek
Enkele maanden later stak de koning wederom het mbo een hart onder de riem . Op 12 december bracht hij een werkbezoek aan twee bedrijven in Brainport Eindhoven, waaronder Huijbregts Groep. Deze verwerker van poeders voor de levensmiddelenindustrie maakt zich sterk voor talentontwikkeling: in samenwerking met ROC Ter AA en omliggende bedrijven is er een eigen bedrijfsschool, waar medewerkers worden opgeleid tot procesoperator. De koning sprak tijdens het werkbezoek met begeleiders en studenten over talentontwikkeling in de maakindustrie.

Nieuwjaarsontvangt
De positieve vibe krijgt volgende week dinsdag een vervolg als het Koninklijk paar bij de Nieuwjaarsontvangst naast de gebruikelijke gasten uit politiek en openbaar bestuur ook vertegenwoordigers van de maakindustrie ontmoet. Bij deze bijeenkomst zijn ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig.

Lees ook: Koning bij opening schooljaar: keus voor mbo is slim