Maart 2022: repetitie voor nieuwe rekenexamens

In maart vindt een grote landelijke oefening plaats met de nieuwe digitale rekenexamens. In deze ‘MaartMaand RekenMaand’ kunnen docenten uitgebreid kennis maken met de nieuwe examens en de processen die hiermee samenhangen.

Voorafgaand aan de ‘RekenMaand’ maken examenexperts van de Coöperatie Examens MBO een road tour langs mbo-scholen om voorlichting te geven over de nieuwe examens. Alle scholen ontvangen een uitgebreid informatiepakket. Daarnaast kunnen zij gebruikmaken van ondersteuning via webinars en kunnen zij terecht bij de helpdesk van de coöperatie. Alle betrokkenen worden op deze manier optimaal voorbereid op de nieuwe examens.

Identiek

De examencommissies stellen de examens vast in de eerste week van maart. Beheerders van alle reguliere en particuliere mbo-instellingen kunnen daarna de examens gaan inplannen. Het zijn de rekendocenten die voor deze generale repetitie het rekenexamen maken, in exact dezelfde omgeving als hun studenten dat later in het jaar zullen doen. De rekendocenten kunnen op deze manier hun studenten optimaal voorbereiden op het nieuwe examen. De beoordeling van de examenopgaven zal ook op identieke wijze gebeuren als bij de echte examens.

Digitale rollen

De hoofdbeheerders en beheerders van de instellingen zijn na de training en repetitie toegerust om digitale rollen toe te kennen aan collega’s. Zij kunnen dan ook accounts aanmaken van medewerkers en studenten. De beveiliging is tegen die tijd helemaal op orde en beoordelaars kunnen op het digitale platform de examenopgaven vakkundig beoordelen. De Coöperatie Examens MBO hoopt dat na de Rekenmaand alle deelnemende scholen optimaal zijn voorbereid op de digitale afname van de nieuwe rekenexamens.

Kijk voor meer informatie over de Rekenmaand op de website van de Coöperatie Examens MBO

Lees ook: Nieuwe rekeneisen vanaf 1 augustus 2022 van kracht