MBO-brede conferentie: Inspiratie op het Spoor

Op vrijdag 17 juni 2022 kan iedereen die betrokken is bij het mbo nieuwe kennis opdoen op de conferentie ‘Inspiratie op het Spoor’. De organisatie van de bijeenkomst is in handen van de externe projecten van de MBO Raad.

Tijdens de conferentie vinden tal van interessante workshops en lezingen plaats. De onderwerpen die aan bod komen variëren van burgerschap tot leven lang ontwikkelen en van stagediscriminatie tot onderwijskwaliteit. Naast een plenaire opening zijn er vier workshoprondes. Afsluitend is er een netwerkborrel.

Brigade

Ook de MBO Brigade organiseert tijdens de conferentie twee workshops. De eerste workshop heeft als thema ‘Ruimte in regels bij leven lang ontwikkelen’. Soms lopen scholen bij het opzetten van een programma voor leven lang ontwikkelen tegen hinderlijke regelgeving aan. De MBO Brigade, een samenwerkingsverband van het ministerie van Onderwijs en de MBO Raad, helpt de ruimte in de regels te vinden. De tweede workshop heeft als thema ‘Kleinschalig onderwijs’. Bij opleidingen met een beperkt aantal studenten is de samenwerking met werkgevers cruciaal. In deze workshop wordt onder andere aandacht besteed aan een voorbeeld van het Zone.College.

Inschrijven

De conferentie vindt plaats in een inspirerende omgeving: het Spoorwegmuseum in Utrecht. De dag start om 09.45 uur en het inhoudelijke programma eindigt om 16.00 uur. Deelname kost 50 euro. Inschrijven kan via deze link.