MBO Onderzoeksdag vindt plaats op 21 november 2019

Op 21 november vindt in de Gieterij van ROC van Twente de derde editie van de MBO Onderzoeksdag plaats. Tijdens de dag kunnen onderzoekers hun ervaringen in de verschillende fasen van het onderzoeksproces uitwisselen. Docenten kunnen naar hartenlust contact leggen met collega-onderzoekers.

Met de onderzoeksdag wil het ministerie van Onderwijs de professionele kwaliteit van het leraarschap in het mbo verhogen. De (master)docent kan hierin een belangrijke rol spelen door onderzoek te doen dat bijdraagt aan de kwaliteit van de opleiding of de organisatie. Er komen steeds meer universitair geschoolde docenten in het mbo. Ook het aantal docenten dat onderzoek doet groeit. Juist deze docenten willen meer mogelijkheden hebben om kennis en ervaring met collega’s uit te wisselen.

Kennis delen

Eens in de twee jaar biedt de MBO Onderzoeksdag de mogelijkheid om uitgebreid kennis en ervaringen te delen. Meer dan zeventig onderzoekers hebben zich al aangemeld om in diverse workshops aan de slag te gaan. Je kunt in gesprek gaan over het doen van onderzoek in het mbo, je hoort de uitkomsten van diverse onderzoeken en de doorwerking van deze resultaten in de dagelijkse praktijk. De onderzoekers delen niet alleen kennis, maar nemen ook deel aan bijdragen van andere presentatoren. Bij masterclasses breid je je kennis uit over vraagarticulatie, onderzoeksmethoden en doorwerking. En tijdens de koffie, lunch en borrel kun je informeel netwerken met je collega’s. Zo ontstaat een cyclus van kennis brengen, ophalen en delen.

Programma

Het definitieve programma volgt later op de website van de Mbo Onderzoeksdag. Een tipje van de sluier? Na de opening door John van der Vegt (voorzitter College van Bestuur ROC van Twente), starten we met een plenaire keynote van Dave Blank. Hij neemt je mee in een persoonlijk verhaal over zijn eigen leerroute van LTS via MTS en HTS tot zijn promotie en hoogleraar aan Universiteit Twente. Daarna volg je drie workshops of masterclasses naar keuze, onderbroken door een lunch en afgesloten met een borrel.

Meer informatie vind je op www.mboonderzoeksdag.nl. Op deze site kun je je ook inschrijven.

Lees ook: Via praktijkgericht onderzoek naar beter onderwijs