MBO Rijnland: nieuwe naam ROC Leiden en ID College

De nieuwe naam van het ID College en ROC Leiden is bekend. De fuserende mbo-scholen gaan vanaf september 2017 door het leven als MBO Rijnland.

In september 2017 willen ID College en ROC Leiden hun opleidingen aanbieden in zeven mbo-colleges. Met deze samenwerking hopen beide scholen de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Hoop is dat de scholen elkaar versterken volgens de formule 1 + 1 = 3. Het is de ambitie van de nieuwe school kleinschalig onderwijs aan te bieden waarin persoonlijke aandacht voorop staat. ‘Studenten die een opleiding beginnen bij ID College of ROC Leiden zijn gegarandeerd van een goede opleiding, die zij af kunnen maken’, zo is te lezen op de websites van beide scholen.

Pennen
De scholen kiezen ervoor de nieuwe naam geleidelijk in te voeren. De naam ‘MBO Rijnland’ verschijnt allereerst op de schoolgebouwen en de website. Met briefpapier en pennen wacht de fusieschool tot de huidige op zijn. Naar verwachting is de operatie volgend jaar voltooid. In hoeverre de zeven mbo-colleges zich ook zelfstandig gaan profileren, is niet bekend.

Rijnlands model
Het is de bedoeling dat de nieuwe naam ‘MBO Rijnland’ trots uitstraalt. Met de naam wil de school ook een plek claimen in de arbeidsmarktregio Rijnland. Bovendien verwijst de naam naar het Rijnlandse model, een economie ’waarin verbinding, vertrouwen en vakmanschap belangrijke waarden zijn’.

Lees ook: Vanaf september mbo-colleges in Leiden

Foto: Claudia Otten

Geplaatst op 17 april 2017 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's worden actuele thema's gevolgd: • MBO City 2016 • Lerarenregister Excellent Vakmanschap • Actieplan MBO    

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hier naast: Nieuwsbrief