MBO-scholen goede werkgevers

In de lijst van Beste Werkgevers van Nederland staan dit jaar drie mbo-scholen: het HMC, De Rooi Pannen en het Graafschap College.

De jaarlijkse verkiezing is georganiseerd door Effectory en Intermediair. Zij beoordelen meer dan 300 werkgevers met meer dan 200.000 werknemers. Hiermee is Beste Werkgevers veruit de grootste en meest betrouwbare lijst van beste werkplekken in Nederland. Feitelijk zijn er twee lijsten: een lijst voor bedrijven met minder dan 1.000 werknemers en een lijst met bedrijven met meer dan 1.000 werknemers.

Eervol
In die eerste lijst duiken drie mbo-instellingen op. Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) staat op een eervolle 13e plaats. Het HMC is een zelfstandige vakschool waar leerlingen sinds 1929 worden opgeleid voor een beroep in de sectoren hout, meubel of interieur. De vakschool heeft onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Er werken zo’n 250 medewerkers.

Op nummer 42 staat de Rooi Pannen, een onderwijsinstelling voor vmbo en mbo, met vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Enkele plaatsen lager, op 48, staat het Graafschap College, de grootste mbo-instelling van de Achterhoek. Beide scholen hebben ruim 800 medewerkers.

Bekijk de gehele lijst op www.beste-werkgevers.nl

Foto: Claudia Otten, HMC mbo-vakschool