#MBOstem wil meer studenten naar stembus krijgen

Tijdens een verkiezingsfestival konden studenten van het ROC van Twente in gesprek met de provinciale lijsttrekkers. Het grote doel: meer studenten naar de stembus krijgen.

Onder de noemer #MBOstem besteden het ROC van Twente en het Deltion College (Zwolle) uitgebreid aandacht aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten van woensdag 15 maart. Het studententeam van #MBOstem heeft alle provinciale lijsttrekkers uitgedaagd zich in korte filmpjes te presenteren. Vrijwel alle lijsttrekkers reageerden met een korte vlog. Aan de hand hiervan werden zij uitgenodigd voor een podcast. Hierin konden zij dieper in gaan op wat de partij voor mbo-studenten kan betekenen. De vlogs en podcasts zijn hier te zien en te beluisteren.

Festival

Hoogtepunt van de campagne is het verkiezingsfestival dat #MBOstem op 8 maart organiseerde. Ruim 900 studenten konden in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de politieke partijen. Het festival was in het geheel georganiseerd door studenten. Tijdens het festival waren er onder andere workshops over jongerenparticipatie.

Uniek

Volgens Jochem Bosgra, lid van het organiserende studententeam, is het uniek dat studenten zelf een festival organiseren. Hij hoopt dat mede door het festival veel studenten woensdag 15 maart daadwerkelijk hun stem gaan uitbrengen.

Lees ook: Festivals stimuleren studenten te gaan stemmen