Minder uitval mbo’ers na eerste jaar hbo

Mbo-gediplomeerden die doorstromen naar het hbo, doen het beter dan voorgaande jaren. Het percentage uitvallers na één jaar studie ligt ruim 3 procent lager dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Vereniging Hogescholen.

Hoewel mbo-doorstromers nog steeds de grootste groep uitvallers na het eerste jaar op het hbo vormt, is er duidelijk een daling waarneembaar. In 2013 lag het aantal uitvallers nog op 23 procent, tegenover 19,8 procent nu. De uitval van studenten afkomstig van de havo ligt met zo’n 13% aanmerkelijk lager. Van de jongeren die van het vwo komen valt nog geen 7% uit na het eerste studiejaar. Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, is blij met de cijfers: ‘Het is goed om te zien dat de inspanningen voor betere doorstroom van mbo naar hbo effect hebben. Al blijft de uitval van mannelijke studenten die van het mbo komen een punt van aandacht.’

Diploma
Als het gaat om het behalen van een hbo-diploma doen havisten het wat beter dan mbo’ers. Na acht jaar heeft ongeveer 70% van de studenten met een havo-opleiding het diploma behaalt, tegenover zo’n 60% van de studenten met een mbo-vooropleiding. Opvallend is dat mbo-doorstromers veel minder vaak wisselen van opleiding na één jaar. Dit gebeurt bij mbo’ers slechts in zo’n 15% van de gevallen, tegenover zo’n 22% bij havisten.

Lees hier alle feiten en cijfers

Lees ook: Minder uitval mbo’ers in eerste jaar hbo

Geplaatst op 26 april 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Special Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering

[forminator_poll id="14436"]