Minister Dijkgraaf op werkbezoek bij mboRijnland

Robbert Dijkgraaf, de kersverse minister van Onderwijs, bracht op maandag 17 januari een werkbezoek aan mboRijnland in Leiden.

‘Dit is letterlijk de eerste minuut die ik buiten Den Haag doorbreng’, aldus Robbert Dijkgraaf bij zijn werkbezoek aan mboRijnland. Tijdens het bezoek maakte de minister kennis met het brede palet aan opleidingen dat het mbo rijk is. Zo werd hij ontvangen door studenten van de opleiding Toerisme en Leisure. Vervolgens kreeg hij een rondleiding langs de praktijklokalen van onder andere kappers, beveiligers en sportinstructeurs. Na afloop van het werkbezoek kreeg de minister een taart mee van een student patisserie. Hij beloofde snel een keer te komen eten in het restaurant dat horeca-studenten runnen.

Lockdown

Directe aanleiding voor het bezoek was de heropening van het onderwijs. MboRijnland besloot na de persconferentie van 14 januari de scholen versneld weer te openen. Voor de kerst had mboRijnland juist bekendgemaakt tot eind februari door te gaan met online onderwijs. De school hoopte zo voor rust en stabiliteit te zorgen. Minister Dijkgraaf: ‘Ik ben blij dat er ruimte is om weer fysiek onderwijs aan te bieden op mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten. Daarom ben ik vandaag op bezoek bij het eerste onderwijs dat al fysiek georganiseerd kan worden, zoals hier bij mboRijnland. Het is heel fijn dat studenten achter hun scherm vandaan zijn, en elkaar weer kunnen ontmoeten.’

Flexibel

Studente Jill Turk van de opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid, vertelt over haar ontmoeting met de minister: ‘Ik ben superblij dat de school weer helemaal opengaat. Het was leuk om minister Dijkgraaf te ontmoeten en met hem in gesprek te gaan. We hebben het gehad over wat we als studenten en docenten hebben geleerd van de coronatijd en hoe flexibel en op maat het onderwijs is geworden.’

Minister Dijkgraaf bezocht vorige week digitaal al diverse scholen, waaronder ROC Tilburg. Het eerste echte (fysieke) werkbezoek vond plaats bij mboRijnland.