‘Mooi om te zien hoe studenten hier groeien’

Op maandag 11 november bracht minister Ingrid van Engelshoven een werkbezoek aan Burgy Bouwbedrijf. Op de bouwplaats in Den Haag zag zij hoe studenten in de praktijk het vak leren. Burgy Bouwbedrijf is al jaren een erkend leerbedrijf en was al ooit het beste leerbedrijf van Nederland.

De minister was onder de indruk van de aandacht die het bouwbedrijf geeft aan het opleiden van een nieuwe vakmensen: ‘Zowel de jonge studenten als de zij-instromers spreken met veel passie over de manier waarop zij bij Burgy hun vak leren in de praktijk. Het is mooi om te zien hoe studenten hier groeien.’ Ook directievoorzitter van SBB Hannie Vlug is vol lof: ‘Dat Burgy ook in mindere economische tijden is blijven opleiden is inspirerend. Het sluit aan bij het gesprek dat we daarover nu ook al in SBB-verband voeren met beroepsonderwijs en bedrijfsleven.’

Sociale ontwikkeling

Bijna een kwart van de 110 medewerkers van Burgy Bouwbedrijf is mbo-student. Deze studenten volgen een bbl-opleiding, waarbij ze vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan. Ze worden dagelijks begeleid door zestien praktijkopleiders. Burgy coacht de studenten niet alleen in hun technische prestaties, maar ook bij hun sociale ontwikkeling.

Blijven leren

Ook voor medewerkers in vaste dienst is Burgy heel bewust bezig met ontwikkeling. Directeur Kasper Burgy: ‘Bij Burgy blijven alle medewerkers, van jong tot oud, leren. Dat is niet alleen goed voor de kennis in het bedrijf, maar ook voor het vakmanschap van de medewerkers zelf. Bij Burgy Bouwbedrijf vinden we blijven leren heel normaal.’

Burgy Bouwbedrijf was in 2010 het beste leerbedrijf van Nederland. Op maandag wordt tijdens De Dag van het MBO het beste leerbedrijf van 2019 gekozen.