Nederland behaalt 13 medals of excellence in Rusland

Team Nederland heeft tijdens WorldSkills 13 medals of excellence in de wacht gesleept. Zo’n medaille wordt uitgereikt bij een bovengemiddelde prestatie. De beste score van Nederland werd behaald door Jasper Olthuis uit ’t Harde. Jasper studeert bij het Deltion College in Zwolle en werkt via InstallatieWerk bij Van der Sluis technische bedrijven.

Jos de Goey, algemeen directeur van WorldSkills Netherlands: ‘Het is natuurlijk superjammer dat Nederland deze keer geen podiumplek heeft weten te bemachtigen. Dat is ook erg moeilijk op het wereldtoneel, maar zóveel medals of excellence zegt iets over de enorme inspanningen die de deelnemers de afgelopen tijd hebben geleverd. En over het vakmanschap dat de economie zo goed kan gebruiken, mbo-studenten staat een mooie toekomst te wachten!’

De winnaars van de medals of excellence zijn:

Jasper Olthuis, Elektrotechniek (Deltion College)
Fabiënne Bakker, Restaurant Service (Nova College)
Erik Hop, Metselen (Deltion College)
Hugo Rijsman, Lassen (Deltion College)
Joëlle Weening, Etaleren (Aeres MBO Velp)
Jasper van Kol, Mechatronica (Summa College)
Rick Jooren, Mechatronica (Summa College)
Lucas Muilwijk, Tuinaanleg (Wellant mbo Houten)
Mario Nederlof, Tuinaanleg (Wellant mbo Houten)
Esra van der Meer, Haarstylist (ROC Friese Poort)
Guus van Velthuijsen, Meubelmaken (HMC Amsterdam)
Carline Refuge, Bloembinden (Zone.college)
Sander Damsma, Sanitair techniek (Deltion College)

Future Skills en WorldSkills Juniors

Nederland deed voor het eerst mee aan de demonstratiewedstrijden WorldSkills Juniors en Future Skills. De enige vmbo-leerling in Team Nederland, de 16 jarige Miryanne Ruijs van het Fioretti College Veghel, won een bronzen medaille in de WorldSkills Juniors demonstratiewedstrijd Restaurant Service. Twee studenten van Mondriaan werden vierde tijdens de Future Skills wedstrijd Industry 4.0.