Nederlands Kampioenschap voor beroepen gaat door

Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap voor beroepen, kan dit jaar doorgaan. Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april vindt het evenement plaats in de Utrechtse Jaarbeurs.

Bij het evenement zijn geen extra maatregelen nodig zoals zelftesten of QR-codes. Dat is goed nieuws voor de circa 1.000 leerlingen en studenten die strijden om de nationale titels in de diverse beroepen. Maar ook voor de docenten die met hun klassen het evenement willen bezoeken. Bij het ‘beroepenevenement’ kunnen scholieren ontdekken welke beroepen zij interessant vinden.

Jaarbeurs

Skills The Finals vindt dit jaar plaats in Jaarbeurs Utrecht. Bij de organisatie zijn de vijf Utrechtse mbo-scholen nauw betrokken. Het gaat om ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, het Grafisch Lyceum Utrecht, Nimeto en Yuverta.

LOB

Rond de finalewedstrijden zijn allerlei extra activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bij de LOB Experience jongeren zich oriënteren op hun toekomst. Bezoekers maken hierbij kennis met de praktijk van beroepen. Deze ervaringen kunnen zij gebruiken bij hun school- en studiekeuze.

Kijk voor aanmelden op de website van Worldskills Netherlands