Nick Woppenkamp is de beste motormonteur van Europa

Nick Woppenkamp, student aan het Koning Willem I College, mag zich de beste motorfietsmonteur van Europa noemen. Samen met twee studiegenoten deed hij op 11 en 12 januari mee aan de Europese kampioenschappen in Wenen.

Gelukkig hadden de studenten geen last van de sneeuw en konden zij vier dagen genieten van hun verblijf in Wenen. Met alle deelnemers aan de wedstrijd logeerden zij in het hotel waar ook de wedstrijd plaatsvond. Aan de wedstrijd doen zes landen mee, Nick had tien concurrenten in zijn categorie motorfietstechniek.

Zes opdrachten
Nick Woppenkamp, 22 jaar, kijkt met veel plezier terug op het weekeind. Vorig schooljaar volgde hij versneld de opleiding op niveau 2, dit jaar probeert hij niveau 3 te volbrengen. ‘De wedstrijd bestond uit zes opdrachten. Onder andere het opmeten van cilinders, zuigers en spanningsregelaars. Ook moesten we contactpunten vervangen en een startsysteem opbouwen. De versnellingsbak demonteren, onderdelen vervangen en monteren. Als laatste werd de kennis van de BMW getest, de telefoon contact laten maken met de Tomtom en het dashboard en laten aansluiten op de helm. Vervolgens de twee helmen weer in contact brengen met elkaar.’

Sleutelen
Nick vond het erg leuk: ‘Het was erg leerzaam, ik heb ervaring opgedaan met wedstrijden en het was leuk om contact te hebben met andere studenten. De opleiding is leuk omdat ik lekker bezig ben met mijn handen, het is een BBL-opleiding. Ik werk bij Divmo, een motorfietsbedrijf in Goirle. Sleutelen aan motors doe ik al mijn hele leven, samen met mijn vader die als hobby motors restaureert.’

Dromen
Dromen van de toekomst heeft hij wel, deze Europese titel zal hem daar wellicht bij kunnen helpen. Hij wil graag een eigen zaak met oldtimers en hij denkt erover om nog verder te leren voor technisch specialist. Studenten kwalificeren zich via voorrondes die voor alle deelnemende scholen gelijk zijn. Dat is ook precies de bedoeling van deze wedstrijd, fabrikanten willen dat alle monteurs uit Europa op hetzelfde niveau geschoold zijn. De deelnemende landen naast Nederland zijn Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk en Polen.