Nieuwe JOB-monitor: hoe tevreden zijn studenten?

Elke twee jaar doet de jongerenorganisatie beroepsonderwijs (JOB) grootschalig onderzoek naar de tevredenheid van mbo-studenten. Tot 16 maart kunnen studenten nog meewerken aan de nieuwe JOB-monitor.

De JOB-monitor wordt elke twee jaar uitgevoerd door onderzoeksbureau ResearchNed uit Nijmegen. Alle mbo-scholen doen aan het onderzoek mee. Bij de vorige JOB-monitor (2016) heeft meer dan de helft van alle mbo-studenten (56%) de monitor ingevuld. Dat zijn meer dan 250.000 mbo-studenten!

Deadline: 16 maart
Begin december is het nieuwe onderzoek gestart bij ROC Friese Poort. Tot 16 maart kunnen studenten laten weten wat ze van hun opleiding en school vinden.

Motivatie
De JOB-monitor is belangrijk om de algemene tevredenheid van mbo-studenten in Nederland te volgen. Daarnaast kan de monitor voor iedere school specifieke informatie opleveren. De monitor biedt aan scholen de mogelijkheid vragen over de eigen instelling toe te voegen. Op die manier biedt de monitor de mogelijkheid gedetailleerd zicht te krijgen op de tevredenheid van studenten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de tevredenheid van studenten over stages. Ook de motivatie van studenten komt scherp in beeld.

Lees ook: Studenten mbo willen meer uitdaging

Geplaatst op 12 januari 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's worden actuele thema's gevolgd: • MBO City 2016 • Lerarenregister Excellent Vakmanschap • Actieplan MBO    

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hier naast: Nieuwsbrief