Nieuwe editie leergang ‘Teacher in the lead’

Volgend schooljaar start een nieuwe editie van de leergang ‘teacher in the lead’. Speciaal voor mbo-docenten die een voortrekkersrol willen spelen.

Sinds enkele jaren organiseert de beroepsvereniging van mbo-opleiders, in samenwerking met de MBO Raad en het ministerie van Onderwijs, de leergang ‘Teacher in the lead’. De leergang is bedoeld voor mbo-docenten die een rol willen spelen bij innovatie in het mbo. Docenten weten als geen ander op welke manier het onderwijs beter kan worden. Het is daarom belangrijk dat docenten hun invloed aanwenden, zowel op schoolniveau als of op landelijk niveau. De leergang help docenten goed beslagen ten ijs te komen.

Invloed

In de leergang ‘Teacher in the lead’ krijgen docenten inzicht in het landelijk beleid en de actuele ontwikkelingen rond beroepsonderwijs. Deelnemers leren waar ze informatie kunnen vinden en bouwen een netwerk op. Dat kan allemaal helpen als docenten invloed willen uitoefenen op de kwaliteit van het onderwijs.

Eigen koers

De leergang is bedoeld voor koplopers onder de opleiders in het mbo: ‘teachers in the lead’. Vanuit vak- en beroepskennis, gebaseerd op opleiding en praktijkervaring, hebben zij invloed en zeggenschap. Ze nemen het voortouw als gaat om de professionele ontwikkeling van hun beroep en werken samen met alle lagen in het onderwijs om structureel het onderwijs te verbeteren. Een teacher in the lead zet een eigen koers uit, die door af te wijken van zijn omgeving juist bijdraagt, en zoekt daarbij de eigen grenzen op.

Inschrijven

De bijeenkomst vinden plaats in de periode november 2020 – april 2021. Meer informatie over de leergang en inschrijven is hier te vinden.

Lees ook: Hoe word je als docent ’teacher in the lead’?