Noordelijke scholen stimuleren ondernemerschap

Vandaag wordt bekend gemaakt welke student van Noorderpoort, Alfa-college dan wel ROC Menso Alting de Ondernemersaward 2019 wint en zich mag kronen tot meest veelbelovende student-ondernemer van het jaar.

Het is voor veel mbo-studenten de ultieme droom: een eigen bedrijfje. De Ondernemersacademie Groningen speelt in op die droom. Het samenwerkingsverband tussen drie Noordelijke mbo-scholen – Noorderpoort, Alfa-college en ROC Menso Alting – stimuleert het ondernemerschap door studenten (niveau 3 en 4) in hun laatste opleidingsjaar met raad en daad bij te staan bij hun eerste stappen richting een eigen bedrijf. Dit gebeurt op de zogeheten Ondernemersacademie Groningen. Mede dankzij het interessante netwerk van deze Academie, met coaches van VNO-NCW MKB Noord en allerlei bedrijven, worden de studenten in negen maanden klaargestoomd voor het ondernemerschap.

Award

Het afgelopen jaar hebben achttien studenten de fijne kneepjes van het ondernemerschap geleerd. Zij presenteren zich vandaag in Het Kasteel in Groningen en laten zien hoe zij de kennis die zij hebben vergaard op de Ondernemersacademie in hun eigen onderneming hebben toegepast. Een driekoppige jury, bestaande uit experts van VNO-NCW MKB Noord, bepaalt vervolgens welke student de Ondernemersaward in ontvangst mag nemen. Samen met de award ontvangt de winnende student 1.000 euro, te gebruiken als startkapitaal voor zijn of haar onderneming.