NOVA College beste mbo-school in de Randstad

Het NOVA College is volgens de Keuzegids MBO 2017 de beste mbo-school uit de Randstad. Andere scholen uit de Randstad die goed scoren zijn ROC TOP en MBO Utrecht.

Ook dit jaar scoren de mbo-scholen met een protestants-christelijke achtergrond opvallend goed in de keuzegids. De top drie van de ranglijst bestaat dit jaar uit het Hoornbeeck College (vorig jaar ook nummer 1), het kleine Menso Alting uit Zwolle (vorig jaar ook nummer 2) en het Alfa-College, de christelijke mbo-school uit Groningen. Het Alfa-College is de laatste jaren gestegen van plek 8 (2015) naar plek 6 (2016) en nu plek 3. Het Alfa-College mag zich hiermee ook de beste brede mbo-school noemen.

Randstad
Nog steeds zijn de mbo-scholen uit de Randstad voornamelijk in de staart van de ranglijst te vinden. De felbegeerde titel ‘beste roc uit de Randstad’ gaat dit jaar naar het NOVA-college uit Haarlem. Deze school is al langer aan een opmars bezig. In 2015 stond NOVA nog op de 24ste plaats, in 2016 14e en dit jaar op plek 8. Andere scholen uit de Randstad die goed scoren zijn ROC TOP, vorige jaar nog de beste school uit de Randstad, en MBO Utrecht (van plek 37 naar 23).

Dalers
Waar stijgers zijn, zijn uiteraard ook verliezers. Opvallende dalers in de lijst van 2017 zijn het Drenthe College (van plek 8 naar 22) en de Rooi Pannen (van 4 naar 15).

Particuliere opleidingen
Bij de vakcolleges scoren de twee particuliere opleidingen die zijn meegenomen in het onderzoek opvallend goed. IVA Driebergen voert de ranglijst aan en TIO (vorig jaar nummer 1) staat op nummer 2. De Leidse Instrumentenmakersschool staat op nummer 3.

Lees ook: Hoornbeeck alweer beste roc van Nederland