Nova College breidt oriëntatieprogramma verder uit

Na de succesvolle pilot in Haarlemmermeer, begint het Nova College ook in Beverwijk een oriëntatieprogramma mbo. Het programma is voor leerlingen van havo of vmbo-t die willen overstappen naar het mbo, maar nog niet weten welke opleiding ze willen kiezen. Het programma duurt maximaal een half jaar en begint op 1 februari.

De studenten volgen een programma van gemiddeld een half jaar. Vier dagen per week volgen ze lessen en gastlessen. De vijfde dag lopen de studenten snuffelstages. Het is de bedoeling dat de jongeren tijdens het programma zichzelf beter leren kennen. Zo kunnen zij tot een gemotiveerde keuze voor een mbo-opleiding komen. Tijdens het oriëntatieprogramma volgen de studenten ook lessen Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Die vakken kunnen de studenten al tijdens het programma afronden. Hun mbo-opleiding kunnen zij daardoor later versneld volgen.

Pilot geslaagd

De ruim dertig studenten die het afgelopen schooljaar op de campus Haarlemmermeer het oriëntatieprogramma volgden, zijn allemaal doorgestroomd naar een mbo-opleiding. Het overgrote deel van deze deelnemers koos voor een opleiding op het Nova College; drie studenten kozen een opleiding op een andere mbo-school.

Kijk hier voor meer informatie over het oriëntatieprogramma van het Nova Collega

Lees ook: Veel belangstelling voor nieuw oriëntatieprogramma

Foto: Nova College