Nomineer nu het ‘Onderwijsteam van het jaar’ 2022

Ook dit jaar organiseert de beroepsvereniging van mbo-opleiders weer de verkiezing van het onderwijsteam van het jaar. Tot 13 februari kan iedereen teams voordragen voor deze prijs.

De prijs is bedoeld voor een onderwijsteam dat dit jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd. Het kan gaan om een innovatieve oplossing voor een knellend probleem of een bijzonder initiatief dat de kwaliteit van het onderwijs verbeterd heeft. De initiatieven kunnen betrekking hebben op alle aspecten die met het onderwijs te maken hebben, zoals de organisatie van de stage, de examinering of de loopbaanbegeleiding.

Nomineren

Tot zondag 13 februari kunnen teams zich nomineren voor de verkiezing. Het is ook mogelijk voor iedereen die bij het mbo betrokken is een team te nomineren. Het nomineren kan door een formulier in te vullen, dat te vinden is via deze link. De aangemelde onderwijsteams krijgen de vraag om hun bijzondere prestatie schriftelijk of per vlog toe te lichten. Een jury van docenten selecteert vervolgens de tien meest opvallende inzendingen. Deze teams krijgen de kans om via een openbare pitch minuten te laten zien waar zij trots op zijn. Op basis van deze pitch zal een jury een winnaar kiezen.

Uitreiking

De jury maakt de winnaar bekend tijdens het ‘Ambassadeursgala’, dat dit jaar op maandag 16 mei plaatsvindt. De minister van Onderwijs zal de prijs uitreiken. Het winnende team mag zich een jaar lang ‘Onderwijsteam van het jaar’ noemen.

De verkiezing van het Onderwijsteam van het jaar is een initiatief van de bvmbo in samenwerking met de AOb.

Lees ook: Tien nominaties voor prijs ‘Onderwijsteam van het jaar’