Tien nominaties voor prijs ‘Onderwijsteam van het jaar’

De tien onderwijsteams die zijn genomineerd voor de prijs ‘Onderwijsteam van het jaar’ zijn bekend. Tijdens het ambassadeursgala op 17 mei 2021 wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Dit jaar organiseren de beroepsvereniging van mbo-opleiders (bvmbo) en de AOb voor de tweede keer de verkiezing van het Onderwijsteam van het Jaar. In 2019 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt. Winnaar was toen het team van de Nijmeegse opleiding voor apothekersassistenten.

Zeventig

Dit jaar zijn meer dan zeventig teams aangemeld om kans te maken op de titel. Bij de eerste selectie heeft de beroepsjury, bestaande uit docenten van verschillende soorten opleidingen en scholen, een selectie gemaakt van tien kanshebbers. Volgens de jury was opvallend hoe onderwijsteams erin slagen onderwijs te blijven verzorgen onder de corona-omstandigheden. De lijst met genomineerde teams geeft een mooi overzicht van nieuwe ontwikkelingen in het mbo.

Pitch

Op 21 april zullen de tien genomineerde teams, via een digitale live stream, pitchen voor de vakjury. Tijdens het ambassadeursgala op 17 mei 2021 wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. De winnaar mag zich dan een jaar lang ‘Onderwijsteam van het jaar 2021’ noemen.

De tien genomineerden zijn:

Albeda Zorgcollege Spijkenisse
Alfa-college, Terra en Noorderpoort Team SuikerTerrein
Aventus Smart Technology/team MEI
Deltion en Landstede Team educatie/ Inburgering
Horizon Vormgeving- signmaker
Koning Willem 1 college Team Infra
Landstede Start college Team Entree – ISK
Nova College Veiligheid
SVO Vakopleiding Food Team West & Zuidwest
Vista College Kunst, theater en media

Foto: het winnende team uit 2019