Online conferentie over nieuwe rekeneisen

Vanaf komend schooljaar zijn de nieuwe rekeneisen in het mbo van kracht. In voorbereiding hierop organiseert het Kennispunt MBO Taal & Rekenen op 9 maart een online rekenconferentie.

Onder de titel ‘Nieuwe rekeneisen? Reken daar maar op!’ organiseert het Kennispunt taal en rekenen op woensdag 9 maart een dagvullend programma over de nieuwe rekeneisen. Tijdens de dag komen tal van aspecten van het nieuwe rekenonderwijs aan bod. Zo gaat Bart Lakeman in op het profiel van de rekendocent mbo. Lakeman heeft onderzocht hoe het Horizon College het rekenonderwijs kan verbeteren. In de lezing legt hij uit waar een rekendocent aan zou moeten voldoen.

Examens

Erik Degen van de Coöperatie Examens mbo gaat in een interactieve sessie in op de centraal ontwikkelde rekenexamens. De coöperatie ontwikkelt voor de gezamenlijke mbo-scholen nieuwe rekenexamens. Practor Jurriaan Steen behandelt het thema beroepsgericht rekenen: kun je rekenen geïntegreerd in de beroepsgerichte vakken aanbieden? Gedurende de dag komen verder diverse deelonderwerpen aan de orde, zoals burgerschap en entreeonderwijs. Het gehele programma is hier te vinden.

Inschrijven

Aanmelden voor de online conferentie kan via deze link.

Lees ook: Nieuwe rekeneisen vanaf 1 augustus 2022 van kracht