Ontwikkeling telt: festival over leven lang leren

Het online festival ‘Ontwikkeling telt’ besteedt drie dagen lang aandacht aan de thema’s leven lang ontwikkelen en laaggeletterdheid.

De organisatie van het driedaagse online festival is in handen van de Rijksoverheid en de SER. Tijdens het festival is de centrale vraag: hoe zorgen we ervoor dat iedereen over voldoende basisvaardigheden beschikt om zelfstandig mee te doen in de maatschappij?

Drie thema’s

Het festival, dat dagelijks plaatsvindt van 11.00 tot 16.00 uur, behandelt elke dag een ander thema.
Op dinsdag 20 april gaat het over leven lang ontwikkelen. Hoe motiveren we volwassenen om te blijven leren? Deze dag staan de persoonlijke, vaak indrukwekkende verhalen van mensen uit de praktijk centraal. Op de tweede dag, woensdag 21 april, gaat het over de integrale aanpak van leven lang ontwikkelen en het werken aan basisvaardigheden. Hoe kunnen organisaties elkaar versterken? Op de slotdag, donderdag 22 april, komen innovatieve aanpakken aan de orde. Ben je geïnteresseerd in succesvolle aanpakken op het gebied van financiën, arbeidsmarkt, gezinsaanpak, digitalisering of informeel leren? Mis deze dag dan niet.

‘Thuisshow’

Het programma start dagelijks om 11 uur met een live studioshow, met onder anderen Sarah Sylbing, maker van de veelgeprezen documentaire ‘Klassen’. Ook Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER en minister Ingrid van Engelshoven geven acte de présence. Elke middag zijn er digitale workshops, lezingen en interactieve sessies. Over digitale vaardigheden, volwasseneducatie, basis- en gezondheidsvaardigheden, preventie en gezinsaanpak, eigen regie en nog veel meer! Bekijk het totale programma hier.

Deelname aan het festival is gratis en aanmelden kan hier.