Ook Koning Willem I wil doorgaan met online onderwijs

Naast Albeda heeft nu ook het Koning Willem I College (Den Bosch) de ambitie kenbaar gemaakt om volgend jaar deels door te gaan met online onderwijs. De school ziet kansen het onderwijs te verbeteren.

In een brief aan de ouders, geplaatst op de website van het Koning Willem I College, schrijft de school veel geleerd te hebben van de afgelopen periode. Online onderwijs biedt volgens de school mogelijkheden om het onderwijs blijvend te verbeteren. In de toekomst wil Koning Willem I lessen op school combineren met online onderwijs.

Blended

In de brief noemt de school diverse voorbeelden van blended onderwijs. Zo kunnen studenten online opdrachten en instructiefilmpjes bestuderen. Op school blijft er dan meer tijd over voor individuele begeleiding en het geven van gerichte feedback. Ook bij stages kunnen begeleiders online goed contacten houden met studenten. Een ander voorbeeld: gastsprekers die online een presentatie verzorgen.

Niveauverschillen

Volgens de school kunnen docenten met behulp van digitaal onderwijs beter inspelen op tempo- en niveauverschillen tussen studenten. Studenten kunnen veel zelf doen. Veel instructies zijn opgenomen. Studenten kunnen deze op ieder moment nakijken, stopzetten, terugspoelen en herhalen.

Zorgvuldig

Al met al ziet de Brabantse mbo-school mogelijkheden om het onderwijs in het nieuwe schooljaar door een mix van fysiek en online te verbeteren. Hoe de mix er precies uitziet, verschilt per opleiding. Volgens de brief is de passende mix ‘een ingewikkelde puzzel, die elke opleiding zelf legt’. Elke puzzel is volgens de school zorgvuldig afgestemd op studenten, leerjaren en examens.

Lees hier de brief van het Koning Willem I College

Lees ook: Albeda wil online onderwijs deels behouden