Op zoek naar het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider

De jaarlijkse verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider is weer van start gegaan. Tot 17 november kan iedereen kandidaten voor de verkiezing voordragen.

Met de jaarlijkse verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider zet SBB de stagebedrijven in het zonnetje. Nederland telt ongeveer 250.000 leerbedrijven. Zij spelen een cruciale rol bij het opleiden van de vakmensen van de toekomst.

Sectoren

De verkiezing is in eerste instantie langs sectorale lijnen georganiseerd. De jury selecteert voor elk van de negen sectoren de tien beste kandidaten. Vervolgens kiezen de sectorale jury’s hun favoriete leerbedrijf en praktijkopleider. Tijdens het Ambassadeursgala in mei 2024 maakt de jury bekend wie de uiteindelijke winnaars zijn.

Voordragen

Tot en met 17 november kunnen scholen, docenten of studenten kandidaten voor de verkiezing voordragen. Om in aanmerking te komen voor de titel moeten leerbedrijven en praktijkopleiders aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet het bedrijf door SBB erkend zijn als leerbedrijf. Daarnaast moet het leerbedrijf de afgelopen twee jaar studenten hebben opgeleid. Winnaars van eerdere edities kunnen niet nog een keer voorgedragen worden.

Klik hier voor meer informatie over de verkiezing

Lees ook: Onderwijsteam van het jaar werkt aan ouderbetrokkenheid