Open dagen op mbo-scholen nu virtueel

Door de pandemie vinden veel geplande open dagen geen doorgang. Als alternatief organiseren mbo-scholen nu virtuele open dagen.

Veel mbo-scholen organiseren hun open dagen traditiegetrouw in januari en februari. Maar ook in de maand maart waren nog flink wat voorlichtingsdagen gepland. Deze kunnen nu allemaal niet doorgaan door de pandemie. Als alternatief kiezen scholen voor online voorlichting.

College Tour

Het ROC van Amsterdam heeft het groots aangepakt: de negen mbo-colleges hebben elk een virtuele collegetour gemaakt. Docenten en studenten vertellen in korte filmpjes over hun ervaringen met de school. Ook is er informatie te vinden over de aanmeldingsprocedure en de toelatingseisen. Voor wie nog meer informatie wil organiseert het ROC van Amsterdam op drie donderdagen in april een live studiekeuze-chat.

Webinars

Ook het Da Vinci College organiseert een online informatiedag. Op donderdag 16 april kunnen aspirant-studenten via een videochat ‘inzoomen’ op mogelijke mbo-opleidingen. Vakschool SVO (slagersopleiding) organiseert webinars voor toekomstige studenten Er staat nog een webinar gepland voor donderdag 16 april om 19.30 uur. Het Noorderpoort College organiseert een online studieadvies. Via een formulier kunnen belangstellenden zich inschrijven voor een persoonlijk studieadviesgesprek. Het ROC van Twente organiseert na Pasen een voorlichtingsweek. Belangstellenden kunnen van 14 tot 17 april online vragen stellen. Wie een vraag stelt krijgt desgewenst antwoord via mail of telefoon. De groene mbo-school Clusius (Alkmaar en omgeving) heeft op donderdag 23 april zijn online informatiemarkt. Inschrijven kan hier.

1 mei

In verband met de coronacrisis is de aanmeldingsdatum voor mbo-opleidingen verschoven naar 1 mei. Wie zich voor die datum aanmeldt heeft recht op een studiekeuzeadvies. Wie zich na 1 mei inschrijft, krijgt niet standaard zo’n advies. Ook is het mogelijk dat opleidingen geen plaats meer hebben.