Eerste module ‘Excellent restauratieschilder’ afgerond

Leerlingen van vakschool Cibap waren tien weken te gast bij verfproducent Van Wijhe in Zwolle. Via dit soort aanvullende modules kunnen talentvolle leerlingen zich ontwikkelen tot ‘excellent restauratieschilder’.

De afgelopen maanden kreeg een selecte groep studenten van Cibap tien weken lang extra lessen bij Van Wijhe Verf. Laboranten van de bekende verfproducent brachten de leerlingen de fijne kneepjes van het vak bij. De extra lessen verftechnologie werden georganiseerd in het kader van het programma ‘Excellent restauratieschilder’.

Vakmanschap
Vakschool Cibap biedt sinds kort talentvolle studenten de kans zich verder te ontwikkelen in hun vak. Bij dit nieuwe programma verdiepen ambitieuze studenten van de opleiding specialist restauratie- en decoratieschilder zich vier jaar lang in het vakmanschap. Uiteindelijk kan dit leiden tot de titel Excellent restauratieschilder.

Feestelijk
Vorige week sloten de leerlingen hun module feestelijk af. Nieuwe modules volgen binnenkort. Tegelijkertijd start komend schooljaar ook weer een nieuwe groep studenten met het excellentieprogramma. Studenten van de zusterscholen SintLucas (Boxtel) en Nimeto (Utrecht) kunnen zich dan ook inschrijven. Zoals bekend stimuleert met ministerie van Onderwijs sinds kort excellentieprogramma’s in het mbo. Doel hiervan is om ambitieuze mbo-studenten de kans te bieden zich te ontwikkeling tot excellent vakman.

Foto: Mark Monsma