Praat mee over het wetsvoorstel vmbo-mbo

Als docent kun je op verschillende manieren te maken krijgen met de wet die het voor scholen makkelijker maakt om een doorlopende leerroute vmbo-mbo op te zetten. Het ministerie van Onderwijs vindt het belangrijk dat docenten meedenken over het voorstel. Dat kan tijdens twee bijeenkomsten.

Half januari liet minister Van Engelshoven weten de wet aan te willen passen om het voor vmbo-leerlingen gemakkelijker te maken door te stromen naar het mbo. Van Engelshoven onderstreept daarmee dat de overgang vmbo-mbo vaak als lastig wordt ervaren. ‘Met dit wetsvoorstel bouwen we een brug voor leerlingen waardoor ze makkelijker van het vmbo naar het mbo kunnen gaan. Een diploma op het mbo biedt uitstekende kansen op een mooie toekomst. Nederland zit te springen om vakmensen’, aldus de minister.

In gesprek

De wet, die ruimte biedt aan scholen om een doorlopende leerroute aan te bieden, staat nu open voor internetconsultatie. Het ministerie vraagt echter niet alleen reacties via internet, de beleidsmakers willen ook in gesprek met docenten en teamleiders om te horen in hoeverre de wet aansluit bij de praktijk.

Twee bijeenkomsten

Het ministerie organiseert daarom op maandag 11 februari (op het Koning Willem I College) en op woensdag 13 februari (ROC Midden Nederland, Amersfoort) bijeenkomsten om met docenten in gesprek te gaan. Beide bijeenkomsten zijn aan het eind van de dag, van 16.30 tot 19.30. Aanmelden kan via deze link.

Lees ook: Doorstroom vmbo-mbo wordt verbeterd