Praktijkdag ‘Vind en behoud personeel voor het mbo’

Vind en behoud docenten voor het mbo: hoe doe je dat? Welke behoeften hebben mbo-docenten en wat zorgt ervoor dat ze in het mbo blijven werken? Op donderdag 29 september organiseert SOM hierover een praktijkdag.

Ook in het mbo dreigt een personeelstekort. In sommige sectoren zijn docenten nu al moeilijk te vinden, zoals de techniek. Aan de andere kant zijn er ook sectoren waar het aantal studenten krimpt. En zoals in alle onderwijssectoren stromen er ook in het mbo docenten uit die je eigenlijk graag had willen behouden. Op donderdag 29 september organiseert de Stichting Onderwijsarbeidsmarktfonds MBO (SOM) over dit soort vraagstukken een praktijkdag.

Valkuilen

Tijdens de praktijkdag komen de diverse facetten van de onderwijsarbeidsmarkt aan de orde. Er is aandacht voor begeleiding van startende docenten en zij-instromers en hybride docentschap. Daarnaast zijn er workshops over de wijze waarop een school zich als aantrekkelijke werkgever kan presenteren en de valkuilen die er bij het werven van personeel zijn. Tot slot vertellen mbo-docenten zèlf ook waar zij behoefte aan hebben.

Welkom

SOM wil met deze dag mbo-scholen graag de helpende hand bieden. Professionals kunnen kennis delen, inspiratie op doen en nieuwe contacten leggen met collega scholen. Iedereen die in het mbo betrokken is bij het personeelsbeleid is welkom: van P&O-medewerker tot OR-lid en van docent of teamleider tot bestuurder.

De praktijkdag vindt op donderdag 29 september plaats in Woerden. Dagvoorzitter is Karim Amghar, mbo-docent, auteur en tv-presentator. Aanmelden kan via deze link.

Lees ook: Webinar over behoud van docenten in het mbo