Prijs voor verbinder tussen onderzoek en onderwijs

Ben jij docent en heb je resultaten uit onderzoek ingezet om je lespraktijk te verbeteren? Dan kun je je aanmelden voor de NRO-verbindingsprijzen 2018. Maandag 18 juni is de deadline voor het aanmelden van projecten.

De verbindingsprijzen van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) zijn bedoeld voor leraren die op effectieve wijze gebruikmaken van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en voor wetenschappers die kennis uit hun eigen onderzoek hebben toegepast in de school.

Vertaling naar praktijk
Ieder jaar reikt het NRO twee verbindingsprijzen uit: één voor leraren en één voor onderzoekers. Iedere professional die direct betrokken is bij de lespraktijk op school, kan zijn project aanmelden. Naast leraren kan het dus ook gaan om zorgcoördinatoren of schoolleiders. Ook wetenschappers die hun onderzoek op een doeltreffende manier hebben weten om te zetten naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk, kunnen zich aanmelden. Tijdens het jaarlijkse NRO-congres op 31 oktober 2018 maakt de jury de twee winnaars bekend. Deze ontvangen een geldbedrag van 2.000 euro en een promotiefilm van hun project.

Drie genomineerden
Een deskundige jury met ervaring op het raakvlak van onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en beleid beoordeelt alle inzendingen. Begin september maakt de jury voor beide prijzen drie genomineerden bekend. Als je genomineerd bent, komt er een filmmaker langs die een professionele video maakt van jouw project. Deze promotiefilm mag je voor eigen doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld om collega’s te inspireren en je werk te promoten.

Vernieuwing stimuleren
De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research, PO-raad, VO-raad, MBO-raad en de Onderwijscoöperatie. Met de verbindingsprijzen stimuleert het NRO vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Via praktijkgericht onderzoek naar beter onderwijs