Prijsvraag over internationalisering in mbo

Nuffic organiseert een prijsvraag over internationalisering in het mbo. Docenten kunnen tot 22 oktober hun voorbeeld insturen.

Natuurlijk: mbo-scholen leiden op voor de regionale arbeidsmarkt. Maar deze arbeidsmarkt heeft in toenemende mate ook internationale aspecten. Als docent kun je studenten hierop voorbereiden door je leeromgeving of je lesinhoud internationaal te maken.

Competenties
Door interculturele competenties te trainen kunnen studenten bijvoorbeeld voorbereid worden op het werken met patiënten van niet-Westerse komaf. Voor andere beroepen is het belangrijk dat studenten rekening kunnen houden met de Europese wetgeving rondom persoonsgegevens. Het kan interessant zijn om buitenlandse organisaties te vragen uitdagingen te formuleren voor studenten.

Voorbeelden
Nuffic is op zoek naar goede voorbeelden van internationalisering. Hoe kun je op een interessante manier een internationale dimensie geven aan je vak? Deze voorbeelden wil Nuffic gebruiken om andere docenten te inspireren. De leukste voorbeelden worden opgenomen in een special van de mbo-krant die in november uitkomt. Onder de inzendingen wordt een Globi-spel verloot ter waarde van € 450.

Docenten kunnen via deze link hun voorbeeld inzenden. Doe dit voor maandag 22 oktober.

Lees ook: Internationalisering mbo moet meer aandacht krijgen