Prijzen beste rekenidee mbo uitgereikt

De top 3 was al eerder bekend. Maar nu hebben de winnaars van het Beste Rekenidee ook officieel hun prijs in ontvangt mogen nemen. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse internationale rekenconferentie.

Het Albeda College organiseerde van 2 tot 5 juli in samenwerking met de SLO en Cinop de 24th ALM-conference All hands on math. Deze conferentie is voor gepassioneerde rekendocenten die kennis wereldwijd willen delen en graag over de grenzen heen kijken. De belangrijkste doelstelling van deze internationale conferentie is kennisdeling rondom het thema rekenonderwijs voor volwassenen. Vanuit het Albeda College werd de organisatie begeleid door het Kenniscentrum Taal en Rekenen. De conferentie werd ook mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de afdeling Onderwijs van de Gemeente Rotterdam (dit jaar onderwijsstad 2017). Ruim 100 deelnemers uit verschillende landen, waaronder Nieuw-Zeeland, Engeland, Zweden en Amerika waren de afgelopen dagen te gast in bij het Albeda College en kregen een programma aangeboden met inspirerende sprekers, workshops en vooral veel kennisuitwisseling.

Overnachting op de SS Rotterdam
Tijdens de conferentie reikten Marjolein Held (voorzitter BVMBO) en Rick de Wijk (voorzitter JOB) de prijzen uit voor het Beste Rekenidee 2017. Deze prijs is in 2016 in het leven geroepen om rekendocenten te inspireren creatieve lesmethoden te bedenken die hun studenten motiveren. De wedstrijd wordt georganiseerd door het platform Rekendocenten BVMBO, in samenwerking met de MBO Raad en het ministerie van OCW. Reno Keiluhu ontving voor zijn ‘Reken-vlog’ de eerste prijs; tweede werd Martijn van der Linden (Summa College) met het-Grote-Rekenen-Voor-Burgers-Spel; derde werd George Altheer (Noorderpoort College) met de opdracht Leven in een samenleving. De drie heren hadden al eerder een deel van hun prijs ontvangen: een ticket voor deze 24ste internationale rekenconferentie.