Rijn IJssel investeert in nieuwe campus

ROC Rijn IJssel heeft grote nieuwbouwplannen in Arnhem. Op het voormalige Enka/Akzo-terrein aan de Velperweg moet een multifunctioneel gebied voor leren, werken en wonen ontstaan. Met de operatie is een totale investering van meer dan vijftig miljoen euro gemoeid.

Afgelopen vrijdag presenteerden ROC Rijn IJssel, AkzoNobel en ontwikkelaar PingProperties gezamenlijk de nieuwbouwplannen. Op de ‘Velpercampus’ zullen onder andere de technische opleidingen een plek krijgen. Daarnaast verhuizen ook het college van bestuur en de stafdiensten naar de nieuwe locatie. In totaal komt er plek voor zo’n 3.000 studenten en 250 medewerkers.

Uitdagende leeromgeving
Rijn IJssel hoopt met de nieuwe campus een aantrekkelijke en uitdagende leeromgeving te creëren die nauw aansluit bij de praktijk. Diverse onderwijslocaties in Arnhem zullen worden afgestoten, waaronder die aan de Zypendaalseweg. De opbrengsten van de verkoop van deze locaties zullen besteed worden aan de nieuwbouw. Volgens bestuursvoorzitter Ben Geerdink zal er flink geïnvesteerd worden in de duurzaamheid van de gebouwen. De ombouw van het industriële complex naar een onderwijsomgeving zal naar verwachting in de loop van 2021 gereed zijn.