ROC Mondriaan gastheer internationaal hotelcongres

Directeuren van hotelscholen uit de hele wereld zijn deze week te gast bij het ROC Mondriaan (Den Haag) voor het 53e Euhofa congres.

Euhofa International is een wereldwijde organisatie van hotelschooldirecteuren die streeft naar de beste kwaliteit van de hotelopleidingen. De International Hotel and Management School van ROC Mondriaan is organisator van het 53ste congres. Enkele honderden studenten zijn betrokken zijn bij de organisatie. Een bijzondere rol was er voor de studenten van de Dutch Academy of Performing Arts, die in een flitsende vlaggenparade opkwamen. Iedere student was gekleed in de vlag van een land.

Michael Levie
De ruim honderd internationale gasten kregen hierna een college van topman Michael Levie van hotelketen CitizenM over het congresthema ‘Hospitality Experience Design’. Levie vertelde over het belang van moderniseren: ‘De gast van de toekomst zit niet te wachten op een lobby met palmbomen en mannen in lange rode jassen die je koffers dragen. Die wil gratis wifi en 24/7 eten en drinken kunnen bestellen. Het is belangrijk dat het hotelonderwijs deze ontwikkelingen in de gaten houdt en waar nodig het lesprogramma aanpast’, zei Levie. ‘De hotelbranche is deels nog wel conservatief, maar als jullie later in de branche werkzaam zijn dan moet je weten waar echt behoefte aan is en je hotelschool moet je dat nu ook leren’, hield Levie zijn publiek voor.

Persoonlijke begeleiding
Tijdens het congres wordt ieder congreslid persoonlijk begeleid door één van de ruim 125 studenten van de International Hotel and Management School en de School voor Toerisme en Recreatie van ROC Mondriaan. Een student wordt gekoppeld aan een groepje congresleden waarbij de begeleiding van het congreslid in de eigen taal geschiedt. Het streven is een beleving ‘’op maat’’ voor elke gast te creëren door de gast te kennen en de experience hierop aan te passen. Het congres wordt vrijdag 7 november afgesloten.