ROC van Twente opnieuw succesvol bij finales vakwedstrijden

Met acht gouden medailles is ROC van Twente net als vorig jaar de meest succesvolle mbo-school tijdens de nationale vakwedstrijden. In totaal behaalden de Twentenaren zeventien medailles bij de 55 wedstrijden.

Het Koning Willem 1 College was ook succesvol tijdens de finales. De Brabanders wisten negen medailles in de wacht te slepen, waaronder zes gouden exemplaren. Het ROC van Nijmegen behaalde in de medaillespiegel de derde plaats, met drie gouden, drie zilveren en zes bronzen medailles. Vorig jaar bezette Nijmegen nog de tweede plaats. Tot de best presterende scholen behoorden verder het ROC van Amsterdam, het Deltion College, ROC Midden Nederland en mboRijnland. Al deze scholen behaalden drie gouden medailles.

Koning

De finales vonden donderdag en vrijdag plaats in de Amsterdamse RAI. Er was hoog bezoek. Niet alleen bezochten de ministers Dijkgraaf en Wiersma donderdag het evenement, op vrijdag kwam ook koning Willem Alexander langs. Hij had bijzondere interesse voor de tegelzetters en de kappers.

G Z B
1 ROC van Twente 8 4 5
2 Koning Willem 1 College 6 1 2
3 ROC Nijmegen 3 3 6
4 ROC van Amsterdam 3 3 2
5 Deltion 3 2 8
6 ROC Midden Nederland 3 2 1
7 mboRijnland 3 0 2

Bij sommige finalewedstrijden werd deelgenomen door duo’s. Deze medailles zijn in de medaillespiegel enkel geteld.

Lees ook: ROC van Twente grote winnaar nationale vakwedstrijden