Scholen ontvangen certificaat internationalisering

Certificateninternationalisering

Een groot aantal scholen ontving begin december het VET-charter voor internationalisering. Met het charter kunnen scholen eenvoudiger subsidie aanvragen voor internationaliseringsprojecten.

Internationalisering wordt steeds belangrijker in het mbo. In het kader van het stimuleren van excellentie in het mbo hebben veel scholen het plan opgevat de internationale activiteiten te intensiveren. Het gaat dan vooral om buitenlandse stages, internationale uitwisselingen en allerlei ondersteunende programma’s. Op dinsdag 1 december ontving een groot aantal mbo-scholen het VET-charter voor internationalisering tijdens de nationale conferentie Erasmus+. VET-charter staat voluit voor Vocational Education and Training Mobility Charter. Scholen die in het bezit zijn van het charter hebben recht op een vereenvoudigde subsidieaanvraag voor Europese mobiliteitsactiviteiten tot en met 2020. Tot de scholen die het charter ontvingen behoort onder andere het Graafschap College.

Finalisten
Inmiddels zijn ook de finalisten bekend voor de ‘Mobility Award 2015’. Deze prijs wordt uitgereikt voor de meest bijzondere internationale stage. Een vakjury heeft drie studenten genomineerd die het afgelopen jaar een succesvolle internationale stage hebben afgerond. Op basis van de stageverslagen kan iedereen een stem uitbrengen. Stemmen kan tot het eind van het jaar hier.

Geplaatst op 6 december 2015 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Special Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering

[forminator_poll id="14436"]