Sil de Weerd (Clusius College) landelijk ambassadeur 2017

Sil de Weerd, student Voeding & Voorlichting aan het Clusius College, is uitverkozen tot landelijk ambassadeur mbo. In een spannende finale liet hij onder anderen Yorin Bal (ROC Tilburg) achter zich.

Tijdens de finale, gepresenteerd door nieuwslezer Rik van de Westelaken, werd eerst bekendgemaakt welke vier studenten tot de finale waren doorgedrongen. Naast Sil de Weerd ging het om Yorin Bal, (ROC Tilburg), Merna Elgohary (Nova College) en wildcardwinnaar Jasmien Ghaderi van het Summa College. Tijdens de pitch van één minuut maakte vooral Yorin Bal indruk. De student luchtvaarttechniek vergelijk het mbo met de motor van het vliegtuig: een onmisbaar element om de maatschappij draaiende te houden.

On-Nederlands
Na rijp beraad koos de driekoppige jury uiteindelijk toch voor Sil de Weerd als winnaar. Volgens juryvoorzitter Ton Heerts heeft Sil de perfecte uitstraling om het mbo een jaar lang te vertegenwoordigen. Minister Van Engelshoven, die de prijs samen met Ton Heerts uitreikte, verklaarde te hopen dat Sil zich als ambassadeur onbescheiden gaat opstellen: ‘Ik hoop dat Sil zich on-Nederlands gaat gedragen. Door voluit de kracht van het mbo uit te dragen, kan hij andere mensen inspireren.’

Lees ons eerdere interview met Sil de Weerd

Foto: Claudia Otten