Special Skills The Finals

Van 20 tot en met 22 maart vindt in Amsterdam hét beroepenevenement voor het (v)mbo plaats: Skills The Finals. Drie dagen lang strijden studenten om de titel beste vakman/vakvrouw/vakteam van 2019. Voor het mbo zijn er 38 Skills Heroes-finales. Maar Skills The Finals biedt meer dan wedstrijden, zoals je kunt lezen in de Skills The Finals-special die de MBO-krant in samenwerking met WorldSkills Netherlands heeft gemaakt.

Vakwedstrijden zijn niet meer weg te denken in het Nederlandse beroepsonderwijs. Maar liefst 20.000 studenten op 53 mbo-scholen doen in ruim 60 vakwedstrijdrichtingen mee aan de Skills Heroes voorrondes. Zo’n 600 mbo’ers doen uiteindelijk van 20 tot en met 22 maart mee aan de landelijke finales. Maar Skills The Finals is een evenement dat meer te bieden heeft dan alleen vakwedstrijden. Dit is the place to be voor studie-, beroepen-, en arbeidsmarktinformatie. Er zijn allerlei doe-activiteiten en (beroepen)presentaties en voor vak)docenten en praktijkleermeesters zijn er diverse workshops. Bijvoorbeeld over hoe je wedstrijdopdrachten kunt gebruiken in het dagelijks onderwijs en over de dilemma’s en aanpakken in het studiekeuzeproces.

In de special vind je naast het volledige programma van Skills The Finals ook enkele interviews. De special zit in het hart van februarinummer van de MBO-krant en kun je hieronder door op het plaatje te klikken als pdf bekijken.