Stage in buitenland heeft duidelijke meerwaarde

Steeds meer studenten kiezen ervoor een deel van de studie in het buitenland te doen. Ook voor mbo-studenten zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden.

Bij sommige mbo-opleidingen is het verplicht een tijdje naar het buitenland te gaan. Maar ook als dat niet het geval is, kan het toch een goed idee zijn om een project of een stage in het buitenland te doen.

Wilweg
Nuffic, de organisatie voor internationalisering van het onderwijs, ondersteunt studenten die een deel van de studie in het buitenland willen doen. Op www.wilweg.nl is alle informatie te vinden over studeren of stagelopen in het buitenland. Ook tal van mbo-studenten vertellen er over hun ervaringen in het buitenland.

Leerbedrijf vinden
Op de site is ook veel informatie te vinden over alle voorbereidingen die je moet treffen als je een tijdje in het buitenland wil leren. Wie zo’n plan heeft, doet er goed aan ruim van te voren al voorbereidingen te treffen. Er zijn verschillende manieren om een leerbedrijf te vinden buiten Nederland. Soms heeft de school al goede contacten, maar een studenten kan de stage ook helemaal zelf regelen. Ook daarvoor biedt de site www.wilweg.nl veel tips.

Lees ook: Extra impuls voor internationalisering mbo